Direktlänk till inlägg 26 november 2009

Jag har två nya idoler i hundvärlden!

Av Jenny Wibäck - 26 november 2009 19:39

Helt fantatsiskt:

http://www.vimeo.com/7356697              Tack Camilla K för länken!Glad


Enligt uppgift är husse 97 år, taxen 16,5. En fantastisk målbild att ha med sig såväl som instruktör som i egen träning -fokus på möjligheterna och stäng öronen för fördomar.


Har en helt underbar 6-månaders korthårstax som lånehund till en av mina gymnasieelever. Senast idag charmade hon mig till taxtankar och jag blir ju inte mindre sugen när jag såg det här!


Hade med båda grabbarna på av dagens lektioner. Temat var beteenden och konsekvenser och Ruffe fick vara med som demo. Han funkade fantastiskt fint tillsammans med sju - för honom - helt nya hundar inne i ett litet ridhus. Var också kalasduktig på att sitta uppbunden medan de andra tränade för fullt. Vid några tillfällen skällde han för att han ville ha uppmärksamhet och då åkte han in en stund på andra sidan om den dörr där han var bunden. Detta var mer eller mindre "planerat" då jag var rätt säker på att det skulle inträffa och tycker att det utgjorde ett bra exempel på hur man kan hantera oönskade beteenden utan att vara arg, rycka, slå eller höja tonen. Resultatet idag blev långt över förväntan, till stor del låg han tyst och bara tittade. Detta har han varit relativt duktig på under hela sin uppväxt, men i takt med att hans intensitet i lydnadsträningen har ökat så har det förstås blivit lite svårare. Speciellt om han inte har fått jobba av sig först. Och med osäkerheten mot främmande hundar har det inte funkat i just dessa sammanhang innan. Just nu har han ett fantatiskt fint driv i arbetet och betydligt coolare med sina nojor. Idag klev han till och med över dammsugaren när den var igång, till exempel:-)


På slutet av lektionen ville eleverna hur tävlingslydnad kan gå till. Gillar inte att använda kurs- eller lektionstid till egna hundar utöver nödvändig demo, men eleverna och tjatade tills jag hämtade I-or i bilen:-) I-or visade kalasfint fokus trots att han inte rastats, värmts upp och med massa nya folk och hundar (varav en löptik) alldeles intill. Eleverna var riktigt impade över detta (vilket jag inte alls var beredd på). Efteråt skulle det hälsas på honom och då fick de se hur busig och burdus han är , som vilken hund som helst. Tror att det verkligen gick upp ett ljus för eleverna när det gäller skillnaden mellan en hund som lyder för att den vill och älskar det den gör och en hund som är allmänt hämmad att inte göra något alls.

 En hund som drar i kopplet behöver inte vara "ouppfostrad" eller olydig, den kanske bara är full av energi, nyfikenhet och livslust!


I-or fick många nya beundrare och eleverna som ofta brukar ha rätt bråttom ut efter sista lektionen ville inte gå hem, utan undrade om jag inte kunde vara kvar och träna. Kul!




 
 
Ingen bild

prissy

26 november 2009 20:27

Kanske något för gammelfarfar!!

 
Ingen bild

I-or

26 november 2009 21:18

Jag och min apa om 50 år, på filmlänken alltså. Fria följet kommer alltså att ta sig med tiden. Hejdå /I-or

 
Sanna

Sanna

29 november 2009 13:59

Stor tack för allt igår! Vi återkommer gärna för mer träning!

Jag såg filmen för några veckor sedan och har sedan dess sagt att när jag blir 97 bast så ska jag ha en tax och tävla lydnad. Jag har alltid varit svag för taxar, uppväxt med dem som jag är.

http://vackraweimaraner.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards