Direktlänk till inlägg 11 juli 2009

Inspiration från flera håll!

Av Jenny Wibäck - 11 juli 2009 12:17



VOV Pedagogik har nöjet att arrangera en "Clinic" med Maria Hagström, under temat "Leken som grundträning för framgångsrika tävlingsresultat". Mer info på  hemsidan - detta är definitivt ett tillfälle att fånga. Välkommen!



 

Vil börja med att gratulera duktiga kursdeltagare som gjort fina prestationer på lydnadstävlingar:


  • Colliesyskonen Zally och Zammy har tillsammans med mattorna Jeanette och Ingela  tagit ytterligare varsitt förstapris på fina poäng i klass 1.

  • Pumin Artoo och matte Pia har genomfört en lydnadstvåa med riktigt bra känsla!

 Vill också gratulera goda vänner som gjort riktigt bra ifrån sig på agilitybanan:


  • Cicci och groenendaelen Funny har tagit sitt första agilitycert!

  •  Lena och korthårscollien Axa har blivit uppflyttade till agilityklass 3 och fått första pinnen i hopp 2!!

Förra helgen genomfördes helg 2 i kursen "Utvecklas som klickertränare". Är så otroligt glad över detta klickergäng - vi delar ambitioner både med klickerträningen och tävlingslydnaden, vilket ger många spännande diskussioner och riktigt roliga träningspass.


Under temat "baklängeskedjning" tog jag av en slump en "plocka-ner-tvätten-övning" som demoexempel, vilket flera valde att prova i den praktiska träningen och detta utvecklades sedan till en extra hemuppgift för nästa tillfälle: Plocka ner 10 handdukar från  en tvättställning och placera dem i en tvättkorg, med ett startkommando som enda tillåtna hjälp -snabbast vinner. Ju mer jag tänkte på hemuppgiften, desto bättre kändes den eftersom den kan innefatta bra träning inom flera viktiga teman: baklängeskedjning, flyt, uthållighet och förväntan på tävlingslik förare. Tror att det finns en stor vits i att träna både sina egna och hundens färdigheter i dessa teman med hjälp av  "plojmoment". Funderar på om jag -av den anledningen-   utmana övriga flockmedlemmar tillsammans med Ruffe!


Mimmi hjälper ofta till med tvätten, men får oftast plocka upp ur korgen. När hon skulle assistera mig i en liten demo av baklängeskedjningen bjöd hon på ett sättande  -tidigare hennes mest osannolika beteende i shejpingläge. Detta trots rätt tydliga signaler i form av handduk på golvet och utplacerad tvättkorg. Men efter vår Canisutbildning hon har väl lärt sig att det där klickerfolket kan bli så vansinnigt imponerade och glada över att man bara sitter alldeles stilla:-) Goa, knäppa, lilla Mimmi!

Korthårscollien Boss och matte Annika kom snabbt igång!

Liksom Cina med boxern Baggis, här assisterade av Ellen.

Har man bara tillräckligt mycket vilja och envishet - och en skicklig förare - gör det inget att man är liten. Dvärgpinschern Bella löste snabbt utmaningen tillsammans med matte Ellen.

 Foto: Ellen Uusitalo

"Med full kraft välta ett hopphinder" visade sig finnas med i Daims beteenderepertoar. Nja...det var inte riktigt det husse Tommy var ute efter, men vi fick oss alla ett gott skratt!

 

Foto: Ellen Uusitalo

Daim bjöd vidare på mer underhållning - DEN targettekniken!:-)

 Foto: Ellen Uusitalo

Så här lång tyckte groenendaelen Ellie att allt kändes som vanligt...

 Foto: Annika Bovall

...men här undrar hon nog varför de skrattande aporna lägger sig till med pinsamma gymnastiska övningar;-) Matte Matilda är väl ursäktad då det finns en praktisk motivering och själv får jag väl skylla på att jag anstränger mig för att leva mig in i kursdeltagarens situation...:-)


Tack gänget för ännu en toppenhelg. Det ska bli spännande att följa upp arbetet med era individuella målsättningar på vår sista helg i september. Och ännu mer spännande att se vem som vinner tvättävlingen...:-) Extra tack till Annika och Ellen för hjälp med fotograferingen!


Från vänster: Marie, Simon, Sussie, Himbi.


I förrgår fick jag en väldigt trevlig överraskning av två av mina "privattränare", Marie och Sussie  - en stor korg proppfull med godsaker! Jag fattade ingenting eftersom det varken var julafton eller födelsedag, men förklaringen löd "Grattis till examen + tack för träningshjälp". Snacka om guldkant på vardagen - stort, stort tack!  Som om det inte var nog med det uppvisade Sussie fantastiska framsteg med båda hundarna på det efterföljande träningspasset!

 
 
Matilda och Ellie

Matilda och Ellie

11 juli 2009 17:53

Tack igen för en toppen helg! Och vilka härliga bilder du bjuder på :D Hoppas att det är okej om jag lånar bilderna på mig och Ellie. Ellie ser helt generad ut på bilden XD (hoppas att det är okej om jag lånar bilderna på oss) Kram

http://www.freewebs.com/matildaochlukas

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards