Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

I-or bloggar: Canis Challenge

Av Jenny Wibäck - 15 juli 2009 21:58


VOV Pedagogik har nöjet att arrangera en "Clinic" med Maria Hagström, under temat "Leken som grundträning för framgångsrika tävlingsresultat". Mer info på  hemsidan - detta är definitivt ett tillfälle att fånga. Välkommen!



Tisdag var det egentligen igår, men då fastnade jag framför ”Apsång på Skansen” så det får bloggas idag istället.

 

Låg för ett tag sedan i hängmattan och bläddrade i gamla Canistidningar. Inte för att jag tänkte anstränga mig att tyda alla krumelurer som ska bilda klokheter, eller för att jag anser mig behöva bli mer lärd än jag redan är (undrar om det ens går?), utan för att kika på bilder på söta och välutbildade tikar.

 

Bläddrade mig fram till en Canis Challenge (ja, det är utrikiska och betyder utmaning) som gick ut på att man skulle få sin apa att köra en på en skottkärra. Lät kul, tyckte jag och var tvungen att prova.

 

Jag passade på när vi var på stranden för där är min apa så sprallig ändå så det är lätt att komma i träningsläge. La ut en halväten banan som extern och så var vi igång.

  Här har vi kommit en bit. Apan står vänd åt rätt håll och börjar tafatt famla efter skacklarna. Som ni ser använder jag tungan som markör.  

Japp, då var vi iväg!

 

Faktum är att det gick rätt lätt och det är inte utan att man är stolt över sig själv – det är ju ändå en förstagångsapa jag har i snöret. Det är inte för inte man är reggad som "Super-I-or". På tal om namn stör det mig fortfarande att den där tecknade åsnan har tagit mitt namn, han är ju lite dum. Föredrar därför att kallas Ingemar i mer sociala sammanhang, vilket aporna respekterar till viss del.

 

Hejdå. /I-or


 
 
Ingen bild

ygneve

15 juli 2009 22:28

hmm.. Smart han Ingemar, smart.

 
Ingen bild

Bob

16 juli 2009 10:27

Borde inte vi herrar med styrelseansvar ha ett Forum För vår Förträfflighet?

 
Ingen bild

Kavu

17 juli 2009 09:01

Min apa heter oxå Ingemar. Undrar vad det kan betyda?

 
Stine

Stine

17 juli 2009 10:58

Jag bara avgudar dig I-or/Ingemar! *ler*

http://www.16tassar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards