Direktlänk till inlägg 8 juni 2009

Rapport från en framgångsrik tävlingshelg, samt tankar om framtiden

Av Jenny Wibäck - 8 juni 2009 10:47

I helgen är det många deltagare från "Tävla med glädje" som har varit ute och visat framtassarna!


  • Lena och mallen Koja blev i lördags uppflyttade till lydnadsklass 3

  • Ingela och shappen Tuva fixade i lördags uppflyttning till lydnadsklass 2

  • Jörgen och rottisen Zigge gjorde en trevlig debut med fint samarbete i klass 1

  • Lotta och collien Alizza fick till ett fint program i lydnadsklass 1 och landade endast en halv poäng från uppflyttning

  • Martin och flatten Kavu blev i fredags uppflyttade till klass 2

  • Två ekipage som nyligen debuterat i elitlydnad fixade i fredags varsitt förstapris: Ingela med collien Zolo, samt Stine med schäfern Santo.

Ett stort GRATTIS till er allihop. Bra jobbat!!!

(Gratulationer och rapporter bygger på att jag har varit på plats eller fått skvallermail/sms. Så, om du saknar en gratulation - hör av dig!)


I sammanhanget passar det bra att påminna om att det fortfarande finns plats kvar på sommarens omgång av "Tävla med glädje":-) (Intensivkurs över två heldagar 30/6-1/7).


Vill också gratulera ett par aussieekipage: klubbkompisarna Anette med Castor gjorde en bra tävling med många fina detaljer i klass 2 och våra gamla klubbkompisar, Lena och Faiga, fixade en uppflyttning till elitlydnad!


Några av nämnda ekipage hade jag förmånen att få följa på riktigt nära håll eftersom jag dömde ett par klasser på lördagens tävling i Falkenberg. Det var jätteroligt att se att samtliga fick till riktigt fint samspel ute på planen och även många fina momenttekniska detaljer!


 Det känns roligt att vara medlem i en klubb som anordnar så trevliga tävlingar - det är alltid lättsamt och roligt att hjälpa till. Extra roligt att det var många anmälda, tror det var runt 50 starter. En extra eloge till kubben för att efteranmälningar sköttes på ett trevligt och smidigt sätt. Tack till tävlingsledare Alexandra och skrivare Hanna för roligt samarbete ute på planen. Dagen avslutades med en välarrangerad prisutdelning, under ledning av Annika, där till och med vi domare fick pris - en fin bukett rosor pryder nu köksbordet!


Förra veckan hade jag kvällskurs i tävlingslydnad med brukssektorn i Oskarströms BK, vilket var väldigt trevligt. Gillar verkligen initiativet att möjliggöra gemensam utbildning/"belöning" för respektive sektor i klubben. Jag ser fram emot återstående tillfällen med dessa trevliga förare och härliga hundar!


På hemsidan finns ny information angående höstens kurser, samt en nyhet i kursutbudet: "Valpkurs - inriktning tävlingslydnad".


Nu har jag sista veckan som student framför mig. Känslorna är blandade - skönt att bli "klar". Men vad händer sen och vem är jag nu? 


Om allt går som jag hoppas blir det en spännande höst med en rolig fördelning av arbetsuppgifter. Har inte i nuläget några planer för att utöka den tävlingsinriktade kurs-/träningsverksamheten utan trivs rätt bra med att ha den som en liten del av den totala verksamheten. Vill inte tappa hobbyaspekten i det hela och vill heller inte tappa känslan av att verkligen se fram emot varje kurs och läger. Kommer därför att satsa på att utveckla verksamheten inom fältet "hunden som pedagogisk resurs" och hoppas även få möjlighet att utföra fler skribentuppdrag.


Det har varit många "djupa" tankar på sistone både med avseende på arbetsinnehåll och upplägg. Vad vill jag göra, hur vill jag jobba..och så vidare. Trivs än så länge bra med att vara egenföretagare, inte minst för möjligheten till variation och förändring!


Här hemma på gården har tyvärr en liten ankunge dött, bara ett par dagar efter uttåget ur ägget. De två andra verkar dock friska och krya. Vår andra ankhona ruvar intensivt på ett stort antal ägg, så kanske blir det ännu fler!

 
 
Stine

Stine

8 juni 2009 13:17

Elaka människa.... Fattar du hur sugen jag blir på valp när du kommer med en sådan spännande valpkurs!! Frågan är bara var jag skulle ha den lilla valpen och när jag skulle ha tid för den..... Eller det kanske kan vara en ny affärsidé att tillhandahålla valpar till kursdeltagarena? *ler*
kram från en valpsugen Stine (med 4 hundar, heltidsjobb, husrenovering och för lite timmar på dygnet......)

http://www.16tassar.se

 
Lydia

Lydia

9 juni 2009 03:04

Hej! Tänkte höra om jag och flickvännen skulle kunna komma o hälsa på tis eller ons nästa vecka? Eftersom det ryktas om att det ska vara väldigt fint där nere, tänkte jag höra om du har tips på något trevligt och hundvänligt vandrarhem i närheten där man kanske skulle kunna övernatta? Ser verkligen fram emot att ses! :-)

http://lydiaodingo.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards