Alla inlägg den 8 januari 2009

Av Jenny Wibäck - 8 januari 2009 23:23

Igårkväll var Rudolf för första gången med i ett träningsgäng och vistades dessutom för första gången i ett ridhus. Min förhoppning var att vi - trots alla nya intryck detta innebär för en liten 11-veckors valp – skulle kunna få igång lite action och samarbete tillsammans. Detta gick kalasbra. Vi började med att leka litegrand när vi kom in i ridhuset, därefter blev det lite grundträning för ingång på plan. Leksaken stoppades undan, en medhjälpare höll i Rudolf, jag gick iväg och efter ett tag släpptes Rudolf för att springa ifatt. Första gången blev det alldeles för långt avstånd (glömde hur långsamt en liten valp rör sig, det var ju inte meningen att det skulle bli ett maraton;.-), andra gången gick det bättre men först när vi tog av honom hans nya lilla jacka som han haft på sig i bilen kunde han röra sig ordentligtJ Rudolf fattade spelreglerna snabbt och gjorde flera fina ”uppdyk” vid sidan för att få sin belöning (kamplek med ny spännande leksak). Blev superglad för att vi så snabbt fick till flyt i träningen. Kändes även roligt att den lilla träning vi har hunnit med visade resultat. (Har tränat en del på att leka i olika miljöer, plus lite shejping av spontan kontakt när jag backar från honom. Nu kunde han alltså ta upp kontakten även när han sprang mot min ryggtavla och med massa andra spännande människor i närheten. Härligt!) Efter detta tränades koncentrationsförmågan i en lite lugnare tappning genom tasstarget. Efter lite självbelöning med hästbajs (frestande när man har mulen så när marken) kom vi igång och Rudolf trampade distinkt på targetplattan, som för övrigt var helt ny för honom. Häftigt att en så liten parvel kan generalisera så pass - vi har ju bara hunnit träna detta några få gånger och då i lugn miljö inomhus!

 

Även I-or och Fredrik visade upp fina träningsresultat på träningen. Jag har inte sett dem träna i tävlingslik miljö på ett tag och blev glad över att se I-ors fina koncentration både under platsliggningen med hakan i backen och under ingång på plan med uppställning framför tävlingsledaren. Även Fredrik lyckades hålla koncentrationsförmågan trots att han blev utsatt för lite elak störningsträning av oss andra (bl.a. ringde det på mobilen just när han skulle starta fria följet…:-) 

 

Tusen tack gänget för en trevlig första träning och för all fin service som lille Rufolf fick idag. Det känns kul att vara med i ett gäng med så charmiga, härliga hundar och trevliga förare med mycket humor!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards