Alla inlägg den 11 januari 2009

Av Jenny Wibäck - 11 januari 2009 23:32


 I fredags gjorde Rudolf sitt första besök inne i city.  Det var mycket folk på stan vid tillfället, vilket han verkade trivas bra med. Allra gladast blir han när han får syn på barn, dem vill han gärna fram och pussa på. Som tur var kom det till slut - bland fleraa vuxna -fram en liten tjej som vågade klappa honom. Lille Rudolf plockade fram många leenden hos folk när han strosade fram på gatorna.


Han gillar han inte när bilar och bussar kommer för nära, men utifrån de små framsteg han hittills har gjort så tror jag inte att det är värre än att det är en vanesak. Det är ju samtidigt skönt att se att han har LITE självbevarelsedrift...


Däremot  är han rätt skeptisk mot lejon....

Rudolf möter lejonen utanför Harry´s

Ett av lejonen utanför "Harry´s". Efter att ha skällt ut det några gånger - och skapat många skratt hos förbipasserande - vågar Rudolf slutligen gå hela vägen fram.


 Det finns så mycket att upptäcka i världen för en liten valp. På det här avståndet sitter han kvar på stället när bilarna passerar. Försökte få igång lite lek, men det blev inte så mycket gensvar. Detta var dessutom i slutet av vår lilla stadsvandring, så han var rätt så trött av alla intryck. Ska försöka göra regelbundna, korta, besök i stan - och andra stimmiga miljöer - den närmaste tiden. Oavsett om han blir som I-or eller får jobba med rädslor, så tror jag att det kan vara mycket vunnet på att neutralisera "vimlet" lite. (Givetvis beror detta på hundens respons - visar han tecken på hög negativ stress, så får vi förstås lägga upp det annorlunda.)  Med tanke på hur han var i fredags, så känns det helt rätt att återupprepa på ungefär samma sätt. Fixar vi koncentration och aktiv lek mitt i torghandeln, så har vi mycket vunnet även inför en eventuell tävlingskarriär.


Idag har vi spenderat en trevlig förmiddag hos Johan och Lena.  Fick till bra träning när vi var ute - trots att Rudolf hade spännande barn och nya hundbekantskaper alldeles inpå sig, fick vi snabbt till flera steg med fin kontakt (matte backandes).


Dottern i familjen uppskattade dock inte Rudolfs pussattacker. Lösning...

 sätt barnet bakom kompostgaller:-) Så skönt det är att umgås med riktigt hundfolk!:-)


Vi har dock ett stort problem...

...Rudolfs små öron börjar resa sig. Jag vill ju så gärna ha en hund med vippöron... Ett annat problem är att han växer så fort. Tycker att valpstadiet är för kort, men det är inte omöjligt att jag har ändrat mig om någon månad...:-)


Under kvällen har Rudolf även fått vara ensam hemma för första gången (med sällskap av I-or). Verkar som om han har sovit hela tiden. Tidigare har han tränat på att vara undanstängd en del både på jobbet och här hemma, samt varit ensam i bilen. Har han bara fått "kelpa av sig" innan så verkar han trygg i att bli lämnad. Skönt!


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards