Direktlänk till inlägg 18 mars 2009

Tilltro skapar motivation!

Av Jenny Wibäck - 18 mars 2009 22:14


 Under helgen som gick har jag och Camilla haft en ”Inspirationshelg för instruktörer” på Trollhättans brukshundklubb. Utifrån arrangörernas önskemål utgick lördagens upplägg utifrån följande teman; motivation, hundägarens lärande och instruktörsrollen.  Söndagen innefattade tävlingsinriktad träning med instruktörernas egna hundar. Helgen kändes riktigt lyckad på alla vis. Härliga kursdeltagare och mysiga, arbetsglada hundar - vad mer kan man begära? Kunskapsnivån bland deltagarna var hög, vilket bevisades både i teori och praktik. När det var dags för avfärd på söndag eftermiddag kändes det som om man hade tillbringat betydligt mer tid än två dagar med detta härliga gäng. Det visade sig att vi och deltagarna hade gemensam humor där Görel från ”Mia och Klaras” parodi på en SBK-instruktör utgjorde huvudtemat.  Många skratt blev det och som alltid när jag och Camilla är iväg på något räckte skämten som underhållning i bilen hela vägen hem:-)



  • Tack Camilla för att ännu en gång få dela instruktörsrollen med dig. Det är alltid roligt att vara iväg tillsammans med dig, det är alltid roligt att göra kursupplägg tillsammans med dig och det är alltid intressant att lyssna på det säger under kurserna!
  • Tack Trollhättans BK för förmånen att få bidra i er instruktörsutveckling!
  • Stort tack till alla deltagare för ert engagemang, för givande diskussioner och många skratt. Den bild vi fick av er klubb gav väldigt gott intryck – var rädda om det ni har byggt upp tillsammans!
  • Ett extra tack till Agnetha som höll i trådarna för allt det praktiska och gav oss väldigt fin service. Agnetha berättar mer om helgen i sin blogg: lördagen och söndagen.  


Denna helg innebar även första lägret för Rudolfs del. Han lyckades fjäska in sig bra och blev väl omhändertagen. Det hände vid mer än ett tillfälle att han låg på rygg mitt i stugan medan någon kliade honom på magen. En deltagare undrade varför han inte var med lös på teorin, medan en annan som hade erfarenhet av working kelpie i familjen tyckte att det var imponerande att han låg tyst i rummet intill:-)  Under ett par av de teoripass Camilla hade var han med inne i salen, vilket funkade

fint. Är väldigt tacksam över att han är relativt enkel att ha med sig och framför allt över att han verkade trivas så bra ”som medföljande”!:-)  Lite egen träning hann vi också med i pauserna.


I Trollhättan pratade vi en del om vikten av att, i pedagogrollen, ha tilltro till deltagarnas förmåga. För egen del har jag på senare tid även uppmärksammat vikten av att, som instruktör, känna tilltro från sina deltagare. Efter det svåra beslutet för Skalman har det betytt oerhört mycket för mig att jag har haft kursdeltagare som har visat tilltro genom att anmäla sig till kurser och privata träningar. Jag är inte helt säker på att jag hade fortsatt inom hunderiet om det inte vore för er.

 

Har nyligen haft kursavslutningar för vårens två grupper i ”Tävla med glädje”. Bland dessa deltagare finns många personer vars anmälningar jag har blivit förvånad och glad över. Båda gängen har gett mycket inspiration och träningsglädje tillbaka – och framför allt, just tilltro. Ytterligare en motiverande faktor är att de har jobbat på väldigt bra, såväl under kurstillfällena som med hemuppgifter och träning. Det är jätteroligt att få se så stora framsteg i träningen trots att vi bara hade en vecka mellan varje tillfälle och vädret kanske inte varit det allra mest inbjudande för hundträning. (Det har varit väldigt skönt att hålla även dessa kurser i ridhus, tack Lotta för möjligheten att hyra av er!)



Avslutningen bestod i att genomföra ett individuellt planerat tävlingsprogram där fokus låg på att få ihop helheten, det vill säga prestera i tävlingslika former utan möjligheten att belöna med godis eller leksak på plan. Jag bjöds på många kreativa och finurliga program, som skapade goda förutsättningar för framtida tävlingsprestationer. Extra tack till Maria Godolakis för den goda avslutningskakan!


Tack också för fina presenter. Rudolf uppskattar definitivt sin fina räv:

Den nya leksaken användes direkt under vår träning i ridhuset efter kursavslutningen!

 

Tyvärr strejkar min hemsida och en ny är på uppbyggnad. Min förhoppning är att bli färdig med den under veckan och den kommer då att öppna under adressen www.vovpedagogik.se



 
 
Agnetha

Agnetha

19 mars 2009 08:38

Klart att det är helt okej att länka till mina inlägg! Det är bara kul. :)

Tack själva för en jättebra, trevlig och mycket inspirerande helg! Så mycket "Pff och Puff" var ni inte alls. :D
Rudolf är verkligen en pärla - han skötte sig exemplariskt och var jätteduktig på att få gos och godis. :D

Själv ska jag starta min vardagslydnadskurs i kväll och tänkte använda mig av din "blomma", eller åtminstone i en enklare variant. Jag ska inte kopiera upp den, men väl rita upp den på tavlan (och förklara "kronblad" för "kronblad"). Hoppas att det är okej för din del - annars bara skicka mig ett mejl och "nyp mig i näsan". ;)

Jag har förresten skickat dina kontaktuppgifter till flera klubbar som efterfrågat dem, sedan vi berättat/skrivit om vår helg. Jag hoppas att även det var okej.

Och jag hoppas verkligen att vi ses snart igen, i kursform, på tävlingsbanor eller bara "så där".

Till sist bara: Tack ska ni ha - det gjorde ni BRAAAAA! :D :D :D

Ha det gott och hälsa Camilla (har inte skrivit i hennes blogg, för den uppdateras rätt ...eh.... "sparsamt= ;) ).

http://www.xsitaochbucks.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards