Direktlänk till inlägg 24 mars 2009

I-or bloggar: "Månadsavstämning för valpen"

Av Jenny Wibäck - 24 mars 2009 22:26

 

Jaha, då har man fått ytterligare uppdrag – månadsavstämning. Matte säger att hon har mycket att göra och en annan har svårt att säga nej... Detta trots att man har mycket att göra själv, dessutom viktiga saker.

 

Nåväl, "just då it" som de säger i Amerika. Den lille utvecklas väl och tur som han har blir han mer lik mig för varje dag som går. (Det där med bh:arna som Matte bloggade om i förra avsnittet väljer jag att inte kommentera. Alla har vi våra ok att bära.)

 

Nu är vi just hemkomna från träning med gänget. Vi har varit på klubb. Allt förlöpte väl. Den lille var riktigt duktig och visade bland annat upp en lika fin tasstarget i rutan som undertecknad. Bra tempo och sedan rakt på med båda tassarna á la Stålmannen. Han fick även ligga med på platsliggningen och man behövde inte skämmas inför polarna.

Det som troligtvis ska bli ett fotgående ser förstås lite lustigt ut. Det är framlänges, baklänges, hit och dit. Dutt här och dutt där. Men har dom tur blir det fint när det blir färdigt. Han klarade även störningarna bra. Kan ju vara lite spökig, speciellt när det är skymning, men han går nog från klarhet till klarhet även där. Minns inte att jag var lika nojig, men en sak gillade jag inte som ung och det var folk i badkappor. Och ärligt talat – det ser ju inte klokt ut. Vuxna apor i någon slags hängande sparkdräkt med luva och skärp. Ja, dom hittar på och gör sig till.

 

Kiss och bajs har man sluppit ta hand om det senaste. Får dock fortfarande följa med honom ut och kvällskissa när det är mörkt, annars stannar han på trappan och glömmer sitt ärende.

 

Ruffe börjar även lära sig de mer avancerade nyanserna i apornas språk. Det är ju inte alldeles enkelt alla gånger. Ofta tror de att de hjälper oss när de viftar och pekar med sina små hårlösa händer, men det blir bara ytterligare en grej att tolka. Funderar på att skriva en bok: "Apans språk".

 

Jag har bland annat visat Rudolf hur gott det är att ligga och koppla av på bästa solplatsen på altanen. 

Fortsätter förstås med min pinnskola. Det finns mycket att lära inom detta

ämnesområde.

Jag visar lite mer akrobatiska övningar som den här...

...och den här. Han är för liten för att klara det själv, men jag menar på att det är bra att han får tydliga målbilder att jobba mot.

Men hallå, det är JAG som håller pinnskolan. Tant Bruns pinnar gör du klokast i att låta bli, lille vän!

 

Här dresserar jag både Tant Brun och Rudolf att springa i en ring runt mig.

På väg mot nya äventyr. Jag har som ni förstår mycket visdom att dela med mig av. Snart fem års heltidsutbildning som working kelpie och den utbildningen är rätt omfattande må jag säga.   


Såg att någon antydde i en kommentar att Husse hjälper mig att blogga. Jag förstår inte vad som åsyftas. Den enda karl som kan blogga i detta hushåll är jag. Och det är inte mer med det.


Hejdå.

 
 
Lina

Lina

25 mars 2009 09:34

Du I-or, jag tror nog du får ta planet upp och hålla lite kurs för snigel, jag antar att du har ett finger med i spelet både vad gäller platsliggning och rutanträning. Hon går tyvärr ingen sådan kvalificerad kurs just nu. Det är ett fint jobb du verkar göra med Rudolf, bland annat pinnhantering verkar inte vara en liten sak. Snigel skickar med en stor slick över ena ögat.

http://www.igelsnigel.se

 
Lydia

Lydia

25 mars 2009 20:18

Dingo tackar för gratulationerna och grattar tillbaka genom en tackling i hopp om att Ruffe ska vilja leka. En riktigt ståtlig herre börjar han bli! Måste säga att bh-leken var fantastiskt rolig, intressant att det går i familjen ;-)

http://lydiaodingo.wordpress.com

 
Cliff

Cliff

26 mars 2009 18:48

Men ior då! Du vet väl att gammal är äldst. Pojkspolingen lever bara på sin söthet. Vänta tills han kommer i slyngelåldern och inte har ett oskyldigt valpfejs att ståta med. Då kan han stå där med sina hyss och få skäll.

Cliff den förträfflige

http://cliffvoodoo.blogg.se

 
Basta

Basta

26 mars 2009 23:29

Jag är imponerad över din pedagogiska förmåga, Ruffe blir verkligen välutbildad. Jag förstår också att det måste vara DIN pedagogik som åsyftas i adressen till er nya fina hemsida. Jag har tyvärr inte alls samma framgångar i min träning av heelern, men jag fick ju en elev med för korta ben så vad kan jag göra?
Ser fram emot att få guida dig i mina hemtrakter på WKM! Ullbollarna i Sandhem är trevliga.

http://www.svekhult.com/hundia

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards