Direktlänk till inlägg 29 mars 2009

"En härlig labradorhelg!!"

Av Jenny Wibäck - 29 mars 2009 21:12

Är nyligen hemkommen från härligt tredagarskennel med kennel Mandylike´s, där jag har varit instruktör för en av grupperna. Och vilken grupp! Efter ett par timmar tillsammans kändes det som om alla sex deltagarna var ”gamla kompisar”. Allt har liksom bara flutit på och det har varit riktigt trevligt från start till slut!










Vi har haft alla möjliga väder under helgen. I fredags låg det snö på marken, igår såg det ut så här och idag satt vi ute och åt lunch!


I träningen blev det en hel del jobb med externbelöningar och kedjor, vilket tillsammans med mycket momentpillande gav ett roligt och varierat innehåll , inte minst för mig som instruktör.


 

Targetplattor kan man använda till mycket...:-) Kuta får fundera en liten stund - "Hur tänker Husse nu?"


Samtliga deltagare i min grupp var väl förtrogna med ”klickertänket”, vilket bidrog till effektiv praktisk träning och spännande diskussioner. Jag känner mig riktigt bortskämd med att på senare tid vara omgiven av så många duktiga hundtränare, både på egna kurser, på läger och på privata träningar. När jag gick och la mig i lördags kväll tänkte jag för mig själv ”Får man verkligen ha ett så här roligt jobb?”:-)

 

Jag hade förstås med mig lille Ruffe och såväl vid luncherna som efter avslutad träning för dagen hade jag gott om motivation för egen träning. Det blev flera små korta pass där jag framför allt koncentrerade mig på att snabbt komma i träningsläge och stärka Ruffes initiativtagande bland alla störningar.  Liksom I-or kan han ”låsa” sig med blicken på saker, vilket jag försöker förebygga genom pass som innehåller mycket lek och aktivitet, samtidigt som jag bygger in att det är han som tar initiativ till samspel och inte tvärtom. Upplever även att dessa låsningar blir kortare och kortare utan att jag behöver ”hjälpa” honom ur dem.

 

Boendet var förlagt till Fegens vandrarhem. Ruffe stortrivdes med hela tillställningen och så fort ett dörrhandtag gick ner i korridoren började han ”viggla” med hela rumpan med hopp om att den som kom ut hade tid för en snabb kelstund.


 

Ett av många försök att, med mobilkameran, fånga fartfyllda lekstunder!



Bland de härliga labradorerna har han fått många nya vänner. Det finns nog inte så mycket bättre rasläger att åka på med en valp än ett labradorläger – mängder positiva erfarenheter genom viftande svansar överallt, ömsinta pussar och mycket lek.


 

 På plats i "sin" säng. Det är mysigt att vara på läger!


Eftersom Ruffe inte får sova i sängen här hemma (än) trodde jag att han verkligen skulle ta tillfället i akt nu när det bara var han och jag. Det gjorde han – men han passade  på att sova i egen säng och såg väldigt stolt och finurlig ut när han kom på denna idé;-) Imorse hade han nog en mardröm för jag väcktes klockan 4 av mängder av pussar i hela ansiktet och sedan la han sig tätt, tätt intill mig och sov där tills väckarklockan ringde.

 

 Jag är så fantastiskt tacksam över att Ruffe trivdes så bra och över att han har varit väldigt harmonisk hela helgen. När vi var på läger med Skalman låste vi alltid dörren inifrån om någon skulle öppna fel dörr. Denna helg har jag vid minst fyra tillfällen upptäckt att dörren har stått på glänt på grund av att jag har glömt att stänga den ordentligt. Det finns en orsak till att detta helt enkelt aldrig hände med Skalman.

På väg att somna i min säng. När ingen av de stora hundarna ser plockar han fram sin snutte...:-)


Samtidigt som jag, obeskrivligt mycket, gläds åt och njuter av min Ruffe, så blir jag också ledsen när jag tänker på hur Skalis kunde få ha haft det om han bara hade fått slippa sin stress och allt som följde med i den.  På tal om detta har kennel Mandylike´s verkligen lyckats få fram livsglada, harmoniska hundar med härlig energi och arbetslust. En labbe har stått på min önskelista många gånger och jag blev definitivt inte mindre sugen nu!


Är också imponerad över den fina sammanhållning och avspända stämning som präglade hela helgen. Ett par av de kilon jag, troligtvis, gick upp av all god mat jag har ätit, gick jag nog ner igårkväll när vi satt ett helt gäng och skrattade så tårarna sprutade- hundläger när det är som bäst!

Potentiellt bidrag till David Batras lappsamling? Denna text mötte oss i entrén till vandrarhemmet. Tror inte att informationen lugnade någon!:-)

 

Tusen tack till kennelägaren Susann och till Fia för möjligheten att få vara med på denna härliga helg - jag har haft det toppen och blivit väl omhändertagen!

Ruffe tackar Fia för en toppenhelg. Extra tacksam tror jag att han är för alla lekstunder med Fias lilla Qvittra!


Stort tack till ”min” härliga grupp för dessa dagar och för det fantastiska engagemang ni har visat, både i egen och andras träning. Jag hoppas att få träffa er allihop igen framöver!


Även här hemma har temat varit "bruks". Grabbarna har debuterat i elit spår, men I-or har anhållit om att själv rapportera om detta. Han kan avslöja att hans insats var fantastisk, att vissa föremål mystiskt hade försvunnit i skogen, men att allt material fanns på plats på lydnadsplanen och prestationen blev därefter.


Ett stort grattis till klubbkompisarna Helena och Baidoff som vann tävlingen och tog sitt första cert!

 
 
Stine

Stine

31 mars 2009 08:45

Grattis till en fantastiskt fin debut i elitspår för Fredrik & I-or!!

http://www.16tassar.se

 
Ingen bild

Alexandra

31 mars 2009 12:08

Underbara bilder på Ruffe ; ) Han är bara helt bedårande.....Grattis Snygg I-år för din debut i Elitklass....Heja Heja
Kramar Alex o Tyke

 
Pia

Pia

1 april 2009 11:24

Såå härligt att lille Rudolf gilar att hänga med. Förstår helt och fullt dina dubbla känslor när du både gläds över Rudolf och sörjer det som Skalman aldrig klarade. Jag tänker fortfarande på det nästan varje dag - inte minst när jag tar med mig Jezz när jag är ute och "rastar" Filip i pulkabacken, lekparken eller bara hämtar honom hos dagmamman.

http://www.heldesjo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards