Direktlänk till inlägg 7 april 2009

Monstret från Strängnäs!

Av Jenny Wibäck - 7 april 2009 17:40

Sedan dagen Rudolf flyttade hem till oss har vi kallat honom "Monstret från Strängnäs". De flesta som har träffat honom har nog bara sett den mysiga, söta, mjuka lilla Rudolf - och smeknamnet känns troligtvis helt malplacerat.


Men nu har vi fångat honom på bild. Under eftermiddagarna, ofta runt 17-tiden, brukar vår lilla valp genomgå följande förändring:


Från att sova sött, som vilken valp som helst...

...och vakna som vilken valp som helst...

...börjar mungiporna dra sig bakåt och ögonen blir något grönare...

 

...munnen öppnas och avger ett väsande läte...

...han ser sig omkring efter en lämplig individ att utsätta för terror...


...sen finns det ingen återvändo. Monstret är här och brukar stanna ungefär en timme. Har man tur har man möjlighet att utnyttja energin och attityden till lydnadsträning. Har man otur sitter man och pluggar...


Har under helgen fått försiktiga kommentarer á la "Han är en lite långbent variant, ja". Förstår inte vad folk menar, min fina lilla valp är ju hur välproportionerlig som helst?!



 När man lever med en WK - eller flera - får man vara beredd på både det ena och det andra. Under en trevlig fikastund i Camillas idylliska trädgård häromdagen hann Monstret fixa det här:



I-or ber hälsa att han på grund av tjurighet avstår från bloggandet idag. Dels grämer han sig över tävlingen och dels är han sur för att varken jag eller Husse har möjlighet att köra honom till träningen idag. Han vill också lämna en förklaring till hans något udda uppletande: "Det satt fullt med apor i träden, vilka jag fick i vind. Och det är inte med det."





 
 
Lydia

Lydia

7 april 2009 21:02

haha, det där monstret känns väl igen från brorsans beteende. Vid alla tokryck kommer den där leende monsterhunden fram ;-)
Du menar inte att han grävde upp halva trägården?? Ooops.

http://lydiaodingo.wordpress.com

 
Lina

Lina

7 april 2009 23:03

Så underbart! Vilken fantastisk bildserie. Kickan hälsar Mimmi att ett första steg i en pensionärsrevolt, det har hon redan börjat med och detta är tänkt som ett tips. När matte pluggar och är till synes en mycket mycket tråkig matte, då kan man sätta igång uppakningsprocessen av monstret genom att ställa sig riktigt nära valpen, nosa ingående på den och vifta med svansen i sådan hastighet att ingen undgår svischandet och luftdraget. Då brukar valpen snabbare än annars orsaka aktivitet och tristessen är bruten för ett tag!

http://www.igelsnigel.se

 
Kajsa

Kajsa

8 april 2009 07:14

Helt underbar!!!!

Kajsa, Cliff & Voodoo

http://cliffvoodoo.blogg.se

 
Ingen bild

Camilla

8 april 2009 12:33

Nu tycker jag att du ska berätta ALLT han hann med under en fikastund..... Den där lilla detaljen var väl inget? ;-)

 
Åsa

Åsa

8 april 2009 21:04

Verkar vara en hygglig kille som ställer upp och hjälper Camilla med rosenrabatten nu när inte Imma är anställd som trädgårdsmästare/grävmaskinist längre!

http://www.brakstakarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards