Direktlänk till inlägg 4 maj 2009

Glädjerik träning ger glädjerika tävlingsresultat!

Av Jenny Wibäck - 4 maj 2009 13:42



  • För dig som har deltagit i "Tävla med glädje", eller läger/helgkurs med liknande upplägg, finns det möjlighet att delta i träningsdagar/-kvällar under sommaren. 15/5 är sista anmälningsdag för tillfällen i juni!

  • Pga återbud finns det plats kvar i kursen Momentteknik. Det finns även ett par platser kvar i sommarens omgång av "Tävla med glädje".

  • Du som vill prova på eller utvecklas vidare in om klickerträning har chansen på endagarskurser under sommaren!

  • Mer info om respektive kurs finns på hemsidan. Välkommen!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


VOV Pedagogik firar 1-årsjubileum på fredag och en bättre present än mängder av positiva rapporter från tävlande kursdeltagare går väl inte att önska sig!


Vi börjar med ett gäng från "Tävla med glädje":


  • Martin och flatten Kavu har debuterat i brukset med resultatet 270 poäng och uppflyttning till lägre!

  • Jeanette och långhårscollien Zally har fixat LP 1 med fina 170 poäng trots nolla på hoppet(!)

  • Ingela och långhårscollien Zammy har presterat 183 poäng och klassvinst i klass 1!

  • Frida och berner sennen Bella har fixat sitt andra förstapris i klass 1 på 177 poäng!

  • Eva och långhårscollien Mindy har tagit förstapris i klass 1 med 161 poäng!

  • Jytte och schäfern Azta har fixat sitt LP i lydnadsklass 1 på 161 poäng!

Också ett av de ekipage som tränar här privat har visat framtassarna:


  • Alexandra och mallen Tyke har tävlat appell spår, vilket resulterade i 255,5 poäng och uppflyttning till lägre.

...och en deltagare på Mandylike´s kenneläger har också genomfört fina prestationer med båda sina hundar:


  • Ann har debuterat appellen med unga labben Pommac på fina 296,5 poäng. Och tillsammans med "gamleman", som är brukschampion, presterade hon en riktigt bra lydnad på helgens elitspårtävling i Borås!

Stort grattis till er alla!!

Jag är så glad över att ni hör av er och berättar hur det går, både när drömmar uppfylls och när det inte blir riktigt som man har tänkt. Det är ingen lätt sport vi sysslar med, det är mycket som ska stämma - och det är ju just det som gör att det känns så häftigt när det går riktigt bra!


Vi har också anledning att gratulera  duktiga träningskompisar:

  • Christer och schäfern Falco har blivit uppflyttade till högre klass sök!

Också här hemma finns ett ekipage som har varit ute på tävlingsbanan. Jag är så stolt över Fredrik och I-or som  har kommit igång ordentligt med sin elitspårkarriär och utvecklas i rasande takt. De har haft turen att komma med på hela sex tävlingar på en dryg månad(!) Egentligen kanske lite FÖR många för det hann knappt tränas emellan:-) Under dessa tävlingar har de brutit tre spår och tagit certpoäng på de övriga tre tävlingar. Tyvärr har inte allt klaffat helt och hållet på samma dag, men sammantaget ser det mycket lovande ut inför framtiden. Betyg 10 har erhållits på upptag, spår, inkallning med stå och ligg, skall, metallapport, tungapport, hopp och platsliggning. Fria följ-träningen har också gett resultat. I fredags fick de 8:or från båda domarna - och där delades, enligt min mening, inte ut några gratispoäng. Framåtsändandet är på g - andra sträckan på senaste tävlingen var kalassnygg. De har  fått en nolla under dessa tävlingar och den inföll på krypet. I-or tappade fokus i en sväng och kom, under en kort sekund, upp lite för högt när han skulle "komma ifatt". Under tävlingen dessförinnan gav fick de betyg 9 i detta moment, så de är på g där med. Under momentet stegen är han fortfarande tveksam - och ser väldigt rolig ut. Tror att de har fått 8:or på samtliga tävlingar pga höjdrädslan och detta är ett tydligt exempel på när jag tycker att man ska vara rädd om det betyg man har istället för att riskera att  "experimentera sönder" ett moment för att få 10:an.


 

Övergripande står det klart att I-ors kondition och uthålliget måste tränas upp bättre, vilket redan är påbörjat. Under flera av tävlingarna har det varit varmt och han är tyvärr väldigt känslig för detta, sitt australiensiska ursprung till trots.  Våra andra hundar har varit förhållandevis lätta att hålla upp konditionen på i och med deras höga aktivitetsnivå. Men inte I-or. Han lufsar som en gammal pensionär på promenaderna, fastnar ibland med tassen i örat för att han inte orkar klia färdigt, kissar under trappan för att slippa gå ut i trädgården på kvällen, använder anlagda vägar och upptrampade stigar så långt det är möjligt, går runt stenar och andra hinder, kliver upp i sängen istället för att hoppa, går på bakbenen i vattnet tills han absolut inte bottnar längre och springer sällan om han inte har något konkret att springa efter eller för. Det kan man  inte tro när man ser honom in action. Nu väntar dock hårdträning för den gode I-or!


Det är hög tid att lämna ny månadsavstämning för härliga Ruffe, men just nu MÅSTE jag  återgå till ett krävande uppsatsarbete... Börjar få en väldigt klar minnesbild över varför jag en gång lovade mig själv att inte skriva någon mer uppsats...

 
 
Maria H

Maria H

5 maj 2009 08:17

Kul att Ior är så pg med brukskarriären! Ska bli himla kul att träffa er i augusti och se lille Rudolf ochså! Kommer ni på kelpiemästerskapen förresten?

http://www.skogsborg.net

 
Pia

Pia

5 maj 2009 10:56

Haha, det där med att skriva uppsats känner jag igen! Bit ihop, den blir klar, sen är du FRIIII! :-)

http://www.heldesjo.se

 
Pia igen

Pia igen

5 maj 2009 10:59

Glömde att gratulera I-Or till framgångarna i spåret! Det ser verkligen bra ut för fortsättningen!

http://www.heldesjo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards