Direktlänk till inlägg 23 april 2009

Lyckad premiärkurs på hemmaplan!

Av Jenny Wibäck - 23 april 2009 12:47

Tre bloggavsnitt på en dag har jag nog aldrig fått till tidigare, men det är en effekt av sambandet mycket som händer och lite tid att skriva!


Vill börja med att gratulera tre duktiga ekipage  till välförtjänta 1:a pris i lydnadsklass 1:


  • Jeanette med långhårscollien Zally, deltagare i "Tävla med glädje" hösten 2008

  • Frida med berner sennen Bella, detlagare i "Tävla med glädje" hösten 2008

  • Annika med korthårscollien Boss, deltagare i en helgkurs 2008, samt  i den kurs jag startade upp i helgen. 

  • Stort grattis också Eva med korthårscollien Tilly - lägerdeltagare 2006, helgkursdeltagare 2009 - till godkänt i lägre spår med bra lydnad!

Alla tre collies härstammar från kennel "Gemdales"  - grattis Yvonne!

Nu till helgens kurs - "Utvecklas som klickertränare"!


Deltagarna bestod av både välkända, något kända och okända bekantskaper för min del - och tillsammans bildade de ett riktigt härligt kursgäng som jag verkligen ser fram emot att ha här två helger till!


Första helgen inrymde framförallt inventerings- och målsättningsarbete. Det visade sig att samtliga deltagare hade intresse för att använda klickertänket i tävlingsinriktad träning och det var förstås inget jag blev ledsen över. Dessutom var såväl förare som hundar väl insatta i klickertänket, vilket gav spännande diskussioner och hög kvalitet på träningen.


 Jag hinner sällan ta bilder under kurserna, men några övningar fick deltagarna köra två och två - då passade jag på!


Monica med hoffen Yatzy

Matilda under ett intensivt 2-minuterspass tillsammans med groenendaelvalpen Ellie. Monica har koll på tiden!

Ellen och kelpien Pill i en lek som uppskattas av båda!


Cina tillsammans med boxern Baggis under beteendeinventering. Ellen hjälper till att anteckna!

och Tommy för protokoll åt Annika och korthårscollien Boss

Tommy tränar kryp med kelpien Daim.


Klickerträning av människor fungerar både som perfekt teambuilding, teknikträning, samt möjlighet att få fördjupad inlevelseförmåga i hur det är att bli shejpad. Dessutom kan det bli rätt roliga bilder...

Cina blir shejpad av Annika till...jaa???

Matilda får fram spännande beteenden hos Monica:-)

När kelpieägare (Tommy) shejpar kelpieägare (Ellen) blir det fart och fläkt:-)

Enda gången under kursen som det var alldeles tyst:-) Vi har just påbörjat arbetet med de individuella målsättningarna.


Då detta var första kurshelgen på hemmaplan blev det lite testkörning av allt det praktiska "i skarpt läge". Allt förlöpte väl både inom- och utomhus. (Förutom att det inte fanns någon hasp till toaletten första kursdagen, men det skapar ju bra tillfällen att lära känna varandra...:-)


Både den inhägnade lilla planen i trädgården och de stora ytorna i fårhagen kom till användning. Även "plätten" nere vid vägen disponerades - jag har länge funderat på vad vi ska använda den till - det känns ju onödigt att ha outnyttjad mark - men nu kan jag släppa det;-) Med kreativa tränare på plats fick även fållan i fårhagen nya användningsområden!


Dock blev det lite praktiska problem utanför kursområdet. Punktering på E6 under lunchrasten på en 2-dagarskurs låter nog inte som ett drömscenario, men om man har trevligt tillsammans, glimten i ögat och kurskompisar som Cina, så löser sig allt till slut.

Matilda och Ellie skulle fått skjuts hem i bilen med punktering, men när den skulle hämtas fanns det inte plats för alla i bilen. Cinas snälla sambo som ryckte ut för att laga punkteringen blev kvarglömd vid vägen när han skulle bli upphämtad. När punkteringen väl var lagad kunde Ellen äntligen åka iväg i sin egen bil - men hade då glömt all sin packning i Cinas bil, där Matilda och Ellie nu skulle packas in, så det blev lite trångt...  Men - allt löste sig som sagt till slut tack vare Cina!


Den enda som troligtvis var glad för allt ståhej var Ruffe som fick tillfälle att finna en riktigt rolig och spännande vän i Ellie, medan aporna försökte lösa allt det praktiska...

Bra timing, men inte så bra kamera...:-) Tror i alla fall att bilden är tillräckligt bra för att vittna om att valparna hade riktigt KUL tillsammans!


Tack "klickergänget" för allt ni har gett tillbaka under helgen. Jag ser verkligen fram emot att träffa er om ett par månader igen!


 
 
Matilda och Ellie

Matilda och Ellie

23 april 2009 19:53

Riktigt lyckad helg var det (drömmer mig tillbaka), jag och ellie längtar till nästa helg men just nu ska vi hård träna. Fina bilder som ger många roliga minnen XD
PS. Haha på den sista bilden ser lilla Ellie riktigt farlig ut! KRAM

http://www.freewebs.com/matildaochlukas

 
Cina

Cina

23 april 2009 22:20

Det klart att man hjälper till om det behövs. Själv skulle jag ha fullkomlig panik av att stå med punka på motorvägen. Ja, att vi överhuvudtaget kom tillbaka till Halmstad i söndags kväll är ett under. ;-) Men, jag tänker som så att med en positiv attityd kommer man faktiskt oftast ända hem. Det är bara en liten längre väg att åka om man är lite förvirrad som jag...!

Tack än en gång för en härlig helg, Jenny & alla kursare. Jag är full av inspiration just nu & jobbar på med min lilla (stora...) plan. Idag började vi med bakdelskontrollen & Baggis förstod faktiskt redan efter första passet att han skulle upp med båda bakbenen. Han är inte bara söt, utan kanske lite smart oxå...!


Kram från Cina

http://www.boxerpag.se

 
Annika och Boss

Annika och Boss

25 april 2009 11:40

Tack Jenny och alla andra för en kanonhelg. Har varit på resa hela veckan utan hund och har verkligen längtat efter att få träna och lägga spår.Skall i em åka till IKEA och köpa en pall.
Kramar från mig och Boss

http://www.123minsida.se/boss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards