Direktlänk till inlägg 6 maj 2009

I-or bloggar: Jubileum!

Av Jenny Wibäck - 6 maj 2009 16:55

 

Ja nu undrar ni klart vad som står på i och med att jag bloggar på en onsdag. Det finns dock två anledningar till detta. Tisdagarna är inte längre lika tråkiga i och med att vi numera träffas med träningsgänget då. Husse övar oftast med sin orkester på onsdagar. Men inte idag; för den andra stora anledningen är att undertecknad just idag fyller 5 år!

Lite äldre än vanligt, men fortfarande smidig som en katt.

 

Det är inte klokt så fort tiden går. Man befinner sig liksom i den gyllene medelåldern och nu ska livet vara som bäst. Och tja, det är inte så tokigt. Under dessa fem år har jag hunnit med en hel del. Bland annat har jag tämjt två lustiga apor och fått dem att utföra följande uppdrag:

 

- byta bil från sedan till kombi

- flytta från lägenhet till radhus eftersom jag ville ha en egen trädgård

- flytta från radhus till gård eftersom jag ville bli gårdshund

- renovera gården eftersom jag tyckte att den var ful och bättre kunde anpassas efter mina behov

- bygga en hundgård där jag kan gå ut och in som jag vill eftersom jag inte vill vara beroende av andra

- skaffa ankor eftersom jag vill ha en egen djurbesättning

- placera vallningsbarafår utanför trädgården eftersom jag inte vill bli mobbad av de andra vallhundarna

- öppna en hemsida så att världen får veta att jag finns

- öppna en blogg så att jag kan utrnyttja yttrandefriheten


 

Därtill har man ju även hunnit med en massa tävlande inom brukshundklubben, men det handlar ju först och främst om apans egoistiska behov av att hävda sig bland andra apor. Sen att jag ställer upp och bjuder på mina talanger, ja där har Husse haft tur.

 

Aporna har börjat yra om att jag behöver konditionstränas. Undrar just vem som behöver det. På senaste tävlingen, när vi fick fullt på spåret, avslöjade Husse sig själv genom att helt överlycklig konstatera ”Jag trillade inte en enda gång”. Nu fattar väl alla vem som är orsaken till diverse småmissar vid tidigare tävlingar. Det är ju liksom inte så lätt känna vittring av en pinne när apan ligger på den, eller att snabbt och smidigt ta sig ur en upptagsruta när apans båda bakben har trasslat in sig i linan. Ja, ja. Han börjar också bli till åren. Faktum är att jag och Husse är i princip jämngamla just nu. Det kan man inte tro när man ser oss.

 

Häromsistens träffade jag en professor på ett läger. Han var väldigt lärd och hade många kloka visdomsord att dela med sig av. Bland annat samtalade vi mycket kring livets mening. Han, liksom jag, var helt inne på att livet är till för att njutas av och att man inte ska anstränga sig mer än nödvändigt.  Ja, jag får helt enkelt erkänna att jag har mött min överman:

   

Professor Buster 


Tillbaka till mig själv. Mitt födelsedatum är alltså 040506. Det måste betyda att jag är något speciellt. Och det är jag ju.


Egentligen skulle jag kunna luta mig tillbaka men jag har fortfarande en drivkraft inom mig som ibland får mig att uträtta saker. Bland mina närmaste framtidsplaner finns titeln godkänd vallhund. Vet att jag är sent på det, men med tanke på att jag alltså började min karriär i en etta på 40 kvadrat tillsammans med en galen showkelpie, så har jag vandrat en längre väg än många andra vallhundar. Dessutom är jag ju Husses första hund och utbildning måste få ta tid. Det är inte mer med det.

 

Börjar även känna en viss vinnarinstinkt i det andra tävlandet och ser fram emot kommande starter i eliten, både i dressyren och i mularbetet. Får trots allt erkänna att vi har rätt kul när vi jobbar ihop, jag och Husse.


Ser fram emot att bli firad ikväll. Matte har gått och blivit sjuk, men hon kommer inte undan. Jag förväntar mig att kvinnan i hushållet  bjuder på croque monsieur och slänger ihop en smaskig tårta. Vore även fint om hon kan stryka min frack och lägga fram flugan.

 

För övrigt tänker jag helt enkelt fortsätta med att varje dag njuta av att vara jag.

 
 
Lina

Lina

6 maj 2009 20:02

Grattis I-or!!!! Hoppas matte kryar på sig och fixar nåt riktigt smaskigt!

http://www.igelsnigel.se

 
Maria H

Maria H

6 maj 2009 21:48

Grattis Ior! Självklart kommer vi till mästerskapet. Vi tränar för fullt. Instruktören vi har säger att jag är yr i mössan, kan det vara Yllet undrar Ylle!

http://www.skogsborg.net

 
Fajta

Fajta

7 maj 2009 07:42

Grattis IOR!!!! Inser att du fyller år på samma dag som lillmatte här i huset och vi fick minsann tårta kan jag lova! Men lömna fracken hemma och dra på springskora och se till att sålla dig i klubben där man titulerar sig Gk vallpr. Ser så snyggt ut framför namnet och det är så roligt att lyssna på alla som efter det högtidligt försöker uttala ens namn! Jag håller stolen brevid mig på årsmötet! Se nu till att bli medlem!

http://www.brakstakarna.se

 
Stine

Stine

7 maj 2009 08:13

Grattis I-or! Och grattis till aporna som får äran att bo hemma hos dig!!

http://www.16tassar.se

 
Popsy

Popsy

7 maj 2009 08:17

Grattis polarn! Ska se om jag kan fixa en pin-up till dig...Nog för att jag kunde vara din mor, men jag har fortfarande en kropp som en tvååring!

http://www.asashundar.bloggagratis.se

 
Kjersti

Kjersti

12 maj 2009 15:18

Litt sent, men allikevel; stor gratulasjon med 5-års dagen. Håper du hadde en fin dag og fikk mange fine presanger.

http://www.klikkerglede.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards