Direktlänk till inlägg 29 maj 2009

Klar!

Av Jenny Wibäck - 29 maj 2009 00:54

Idag har det varit dagen D - jag har försvarat min uppsats - samt opponerat på en annan uppsats. Kände mig väl förberedd i båda rollerna, men det senare är faktiskt det svårare (att kritiskt granska utan att såga...) Inte kunde man gömma sig bakom Domare Glasögas siffor och konstiga förkortningar som "sns" eller "dk", utan det gällde att värdera på djupet.


 Var först ut som opponent och där var mer folk än jag trodde - tack Mimmi för mina tävlingspsykologiska kunskaper som snabbt hjälpte mig att plocka fram fördelarna med att starta, samt hjälpte mig att kunna njuta av att så många satt och lyssnade på vad just lilla jag hade att säga. Min uppsats handlar framför allt om vad hundträning kan tillföra i personlig utveckling - denna aspekt är alltså ännu ett exempel. 


Betyg på uppsatsen och slutligt omdöme av examinatorn får vi inte förrän om ett par veckor(...) Ikväll firades det i alla fall - vi studenter + kursansvariga gick direkt från det stora helvetet till "Lilla helvetet" (lokal restaurang) där hela kvällen har tillbringats - samtliga av oss "magistrar" satt med fåniga flin på läpparna fram till midnatt;-) Kommer att sakna de härliga människor jag har studerat tillsammans med under två års tid. Vi har haft väldigt roligt ihop!


En liten konstig känsla har infunnit sig - har jag gjort mitt på studiefronten nu (eller snarare om två veckor när Malmökursen är avslutad)? Jag skulle bli förvånad om jag aldrig pluggar igen, men eftersom jag nu har poäng motsvarande drygt 4,5 års heltidsstudier sätter jag punkt för denna "epok". Det ska bli spännande att satsa lite mer på firman och få TID att praktisera alla tankar som har vuxit fram genom studierna. Det ser inte ut som att det finns en större risk att jag tvingas in i arbetslöshet under de närmaste 10 åren. Om arbetet kommer att inbringa några slags värdehandlingar återstår dock att se...


Det ska även bli skönt att få lite mer avgränsade arbetsdagar och mer avgränsad ledighet. Inte en självklarhet, men jag tänker se till att det blir så. Ser också fram emot att komma igång ordentligt med Ruffes träning!


När uppsatsen är färdigtryckt kommer den att publiceras på hemsidan. Kommer även att jobba fram ett mer läsvänligt och sammanfattande exemplar som komplement till de 67 sidor skrift av mer akademisk karaktär som nu existerar...


Tack för alla heja-på-rop som har utdelats i olika form, det betyder mycket!  

Extra tack till Marie som ställde upp som kommentator till uppsatsen (dvs representant från verkligheten som kommenterade uppsatsens relevans i praktiken). Det kändes väldigt tryggt att ha dig vid min sida idag!


Slutligen en liten rättelse av ett tidigare gratulerat TMG-resultat:


Jytte  och hennes schäfer Asta har tagit LP i klass 2! (En etta smög sig in i föregående gratulation)


Grattis också till våra kompisar Lena och Axa som gjorde kalasbra lopp på helgens agilitytävling i Falkenberg med uppflyttning till 2:an ena dagen och pinne i 2:an den andra. Tyvärr fick vi inte se loppen, pga att vi var funktionärer i "fel ring"... Hur som helst; stort grattis!



 
 
Ingela

Ingela

29 maj 2009 11:16

Bra jobbat Jenny!!! Nu är du så mycket magister och pedagog så att du klarar även en "sån som mig" på privatlektioner med hund :-)
Ge den lille chokladprinsen en puss på nosen (nej - jag menade inte Fredrik)

http://www.zting.se

 
Pia

Pia

29 maj 2009 12:30

Stort GRATTIS, grymt bra jobbat!! Visst är det en märklig känsla som infinner sig när man faktiskt är KLAR med studierna! Jag fick en mindre livskris när jag gjorde detsamma - is this it?? Ska jag jobba resten av livet nu? Måste jag bli "vuxen" nu?? 10 år senare kan jag konstatera att det inte var så farligt att bli stor trots allt. Önskar dig riktigt Lycka Till nu när du drar igång företagandet på allvar. Är helt övertygad om att du kommer att lyckas med det du företar dig. Stor kram!

http://www.heldesjo.se

 
Lina

Lina

30 maj 2009 10:40

Grattis!!! Det är inte dåligt att bli klar med en uppsats! Jag ska lämna in mitt exjobb på första ordentliga rättningen nu, och på onsdag lämnar jag Umeå efter 5 år studier, det känns! Tur att jag har Christian, annars skulle jag känna mig lite vilsen.

Kul att kunna sätta igån mer på heltid med företaget, det kommer säkert bli hur bra som helst!

Rut ger en galet hoppande puss som räcker för hela flocken.

http://www.igelsnigel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards