Direktlänk till inlägg 8 september 2009

Jobb!

Av Jenny Wibäck - 8 september 2009 21:44

Kvällen har tillägnats tävlingsträning tillsammans med fem lovande och skickliga ekipage bestående av både gamla och relativt nya bekantskaper. Överlag var kvaliteten på träningarna hög och det var särskilt kul att se välplanerade och stiliga ingångar på plan. Bra jobbat allihop och tack för en trevlig kväll där tre timmar gick i ett nafs!

Min  träning med Ruffe får hjärncellerna att arbeta på högvarv - dels mina egna, men även hans verkar det som. Det jag tidigare har uppfattat som mystiska tapp av fokus och koncentration kan i själva verket handla om att han tänker väldigt mycket och väldigt djupt. Häromdagen arbetade vi med apporteringen och då han har fått fin förväntan på att lämna saker + fina ingångar, tyckte jag att det var dags att börja arbeta med ingångar med apportbock. Inledningsvis blev han sådär konstig - svarar inte som någon normal hund på träningsupplägget och ser tämligen disträ och ointresserad ut. En viss frustration infinner sig hos matte som har lite svårt för just denna egenskap - hellre hundar som är helt galna och tjuvstartar hela tiden än hundar som liksom inte kommer sig för (det känns ungefär som att träna ett marsvin). Extra frustrerande då jag sedan dag ett har jobbat målmedvetet för att hålla uppe hans initiativförmåga och "ta-i-ordentligt-attityd". Har ju funderat mycket fram och tillbaka om jag har gett Ruffe för svåra uppgifter i den del shejpingprocesser och tänkt för mycket helhet. Så funderade jag även nu - till nästa pass. Då sitter nämligen alla de delarna jag introducerat på föregående pass. Hur säkert som helst och med fin attityd. Om och om igen.

Ja, det är inte första gången det blir tydligt hur mycket som kan hända i de små hundhjärnorna mellan träningspassen, men på Ruffe är det extremt. En stor vinst i detta är att det hittills känns som att det sitter riktigt bra när han väl har klurat ut uppgiften - inget jag varit bortskämd med på Mimmi precis:-)

Det jag måste lära mig nu är att lita till vår träning och vårt upplägg även när det känns jätteskumt. Är väldigt nöjd med väldigt många delar som har känts konstiga från start.

På jobbfronten har jag fått ett riktigt roligt uppdrag: Jag kommer att vara med och utveckla + undervisa i en högskoleutbildning med inriktning "Hund och Hälsa" vid Högskolan i Malmö. I praktiken innebär detta att jag får möjlighet att arbeta med mina huvudämnen på en och samma gång: förändringsarbete, människor med funktionsnedsättningar, hund, pedagogik, psykologi.  Eventuellt får jag även möjlighet att medverka i en forskningsgrupp inom detsamma - hur spännande som helst. Dessutom får jag riktigt trevliga och kompetenta kollegor som jag verkligen ser fram emot att få arbeta med!

På tal om detta är jag lite trött på frågan om jag har fått något jobb(...) Att driva en egen firma räknas tydligen inte riktigt:-) 

Sedan jag blev heltidsarbetande efter min examen i juni arbetar jag bland annat med följande:

  • Marknadsföring
  • Ekonomistyrning
  • Fakturering och bokföring
  • Organisation
  • Utbildningsplanering
  • Utbildning / coachning
  • Lokalvård + markskötsel (japp, det tar faktiskt mer tid än man tror!)
  • Skribentuppdrag (har bla skrivit en artikel till nästa års version av "Hundtränaren")
  • Timvikarierande gruppledare i Daglig verksamhet.

Så, svaret är ja. Jag har fått jobb nuFlört Inser att jag låter lite bitter, men det är lite frustrerande att för 119:e gången i ordningen höra "så skönt för Fredrik med lite semester", när jag nämner att VI har ett par semesterveckor kvar. Söka nya uppdrag kommer jag nog ofta att stå på agendan, eftersom min intention är att arbeta i olika projektanställningar. Helt klart den negativa delen i att jobba på detta sätt - det är svårt att ha en längre framförhållning vilket kan vara lite otryggt. Fördelarna är framförallt friheten, variationen och utvecklingsmöjligheterna. Planen för den del av verksamheten som innefattar vanliga hundkurser/privat träning består fortfarande i att ha det  "som en liten del upptill" - jag vill inte tappa min hobby i det hela och jag tror att jag måste se fram emot varje enskilt uppdrag för att kunna göra ett bra jobb i tränarrollen.

Sen kan jag ju erkänna att firmafesterna fortfarande är sådär kul:-) Provade maskerad sist, men det var för uppenbart. Tips på tema till nästa?

 
 
Veronica & Basta

Veronica & Basta

8 september 2009 23:43

Det är konstigt det där, att det ska vara så svårt att se egenföretagande som ett jobb. Fortfarande efter alla år så ser man den beklagande och deltagande blicken hos folk man just träffat då de frågar vad man jobbar med. Lite som "stackars liten, kunde inte få ett riktigt jobb". Suck.

Lite konstigt ändå om det är folk som känner dig som reagerar så. För mig som ändå inte träffat dig så många gånger så står det väldigt klart att du har en tydlig agenda med ditt företagande. Projektanställningarna fyller ju en viktig del i upparbetandet av största tillgången i ditt företag - kompetens som kommer från bred kunskap och bred erfarenhet. Du tänker ju helt rätt, frustrerande när inte folk ser det!

Kram!

http://www.svekhult.com/hundia

 
Åsa

Åsa

9 september 2009 07:14

Jag föreslår Sing Star battel, där vinnaren får en veckas semester i grekland + en flaska champange!!

http://www.brakstakarna.se

 
Lotta

Lotta

9 september 2009 13:38

Haha... ja firmafesterna blir onekligen lite avslagna som egenföretagare, men fördelarna överväger nog så länge det går runt. F ö hade väl Åsa ett bra förslag. :)

http://www.bruksterrier.se

 
Lydia

Lydia

9 september 2009 13:56

Klart att brorsan är filosof! Då tar det tid innan man kommer med svar, men när man väl gör något då är det ordentligt genomtänkt! ;-) Men jag förstår frustrationen, riktigt klurigt. Tror också att du måste lita till din metod, så länge ni gör framsteg från gång till gång (självklart måste man få ha vissa svackor) är det en träningsmetod som funkar för Rudolf, trots att han verkar ointresserad under vissa träningspass...

http://lydiaodingo.wordpress.com

 
Stine

Stine

10 september 2009 12:19

http://www.16tassar.se

 
Stine

Stine

10 september 2009 12:24

Att du har fullt upp har i alla fall inte jag tvekat på.... Men man kanske trots detta får säga GRATTIS till den spännande utmaningen som lärare på högskolan!! Låter som en rolig kurs och det måste vara väldigt spännande att få vara med och utforma det hela. Dessutom så ligger ju Malmö i Skåne, så blir det ett långvarigt inslag i VOV-pedagogik så kanske ni måste flytta neråt... *he he* Ha det riktigt gott och njut av dina kvarvarande semesterveckor!
Kram Stine

http://www.16tassar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards