Direktlänk till inlägg 10 maj 2009

Smått på gården!

Av Jenny Wibäck - 10 maj 2009 23:21

Vi är kanske ett sånt där par som får en del människor att undra "Ska inte dom ha barn snart?" Senast idag när jag dömde på SBK Halmstad lydnadstävling fick jag frågan om jag är gravid(...) Det är lika bra att gå rakt på sak. Jag har dubbla anlag för att få tvillingar, men att det verkligen skulle bli så...  I fredags kväll hände det.





 




 


 

Helt utan förvarning stod det plötsligt ett par tvillingar i hagen!!:-) Timingen var sådär - jag hade just satt mig på tåget till Lund där jag skulle övernatta hos Cicci till lördagen när jag fick ett mms av Fredrik... Träffade de små för första gången igår kväll och oj så söta de är!


Skånevisiten var dock lyckad på alla övriga vis.  Cicci mötte upp på tågstationen och därefter avnjöts en god sen middag inne i mysiga Lund, följd av en smarrig latte till "efterrätt". Cicci  är en av de mest generösa människor jag känner - hennes stora säng var bäddad till mig och själv sov hon på soffan i vardagsrummet. På lördagmorgonen fick jag en riktig mysfrukost och sedan bar det av till Malmö där jag och mina härliga kurskamrater genomförde konferensen "Djur - en resurs i arbete med människor". Föreläsningarna var kanon, en publik bestående av massa trevligt hund- och hästfolk och allt flöt på som det skulle. En av två stora examinationsuppgifter i den kursen är därmed avklarade. Tack Cicci för ännu en mysig lyxvisit hos dig! Och tack pluggkompisar och lärare för att jag har fått möjlighet att sköta "min del" av konferensförberedelserna på distans!


Tillbaka till lammen - timingen är bra med tanke på veckan som kommer. Är i slutfasen av arbetet med min magisteruppsats och även om den är vansinnigt rolig att skriva så är det en tuff kamp mot klockan. Om jag känner att stressen slår över åt fel håll så har jag en väldigt bra plan B - gå ut i hagen och bara titta på de små lammen. Mindfulness på bonnavis!


I Halmstad hade jag äran att döma tre "Tävla med glädje"-deltagare; Lena med Koja tävlade klass 2 och Stine med Santo, samt Cattis med Trassla tävlade eliten. Ni gjorde ett kanonbra jobb allihop. Tyvärr blev det ett par missar var så samtliga låg en bra bit från sin bästanivå rent poängmässigt, men det viktigaste - samspelet och förmåga att hantera svårigheter på ett strategiskt sätt - funkade kalas. Bra jobbat!


Grattis också till ytterligare en TMG-deltagare, Ingela med Tuva, som just har påbörjat sin tävlingskarriär. Idag fick de ihop 158,5 poäng i ettan, trots en förarglig nolla.


På tävlingen fanns flera duktiga ekipage, men tyvärr fick jag inte dela ut något förstapris idag (Lena och Koja var snubblande nära dock). Däremot uppvisades flera fina prestationer från förare och hundar både i momentteknik och i samarbete. Bl.a en 10-årig golden i eliten som i flera moment - med ständigt viftande svans- låg precis så nära tjuvstart man kan göra utan poängavdrag - sånt blir jag glad av!


Och nej, jag är inte gravid. Vad skulle I-or säga om det kom småapor på gården?

 
 
Tyke

Tyke

11 maj 2009 07:49

Åhhh vilka små söta djur du har I-or!! Små apor är bara jobbiga säger jag Tyke...Vill ha min matte helt för mig själv...Vi ses snart Kramar Tyke m matte

http://www.alexhoff.se

 
Kia & Fly

Kia & Fly

11 maj 2009 22:30

Den 10-åriga svansviftande goldendamen är glad över att hon kunde charma domaren för matte vart inte så charmad mer än för platsliggningen som brukar vara strulig som vi äntligen fick betyg på! :) Men vi kommer igen, så länge som svansen går finns viljan också!

http://www.blogtown.se/profile.php?id=Hunny

 
Pia

Pia

12 maj 2009 00:31

Vilka söta bebisar!

http://www.heldesjo.se

 
Robie

Robie

12 maj 2009 20:06

Grattis till tvillingarna ;-) Och nja Ior! Tristan och Oliver kan intyga att småapor är definitivt inget att ha. Dom är allt annat än bra (förutom när det flyger mat från matstolen :-)).

http://www.robiefredrik.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards