Direktlänk till inlägg 12 maj 2009

Om det är roligt så blir det så mycket enklare!

Av Jenny Wibäck - 12 maj 2009 23:09



Har kläckt en idé när det gäller ambitionen att hålla kurser ideellt för min klubb, samtidigt som det varken praktiskt, motivationsmässigt eller ”etiskt” ska behöva krocka med den verksamhet jag driver inom firman. Då jag inte riktigt har hunnit ”komma in” i min nya klubb än så visste jag inte vad jag hade att vänta då jag lämnade mitt förslag till styrelsen och utbildningssektorn. Förslaget ifråga går ut på att några platser i mina kurser – närmast 8 platser på sommarens kurser - är reserverade för klubbens medlemmar. Intäkterna för dessa kursavgifter tillfaller klubben.

 

Till min stora glädje har jag enbart fått positiv respons från klubben och nu, knappt 2 veckor efter att förslaget lämnades in, kommer kursplatserna att utannonseras för medlemmarna.

 

Det känns fantastiskt bra att det ena inte ska behöva ta ut det andra.  Jag tror att både egenföretagare och brukshundklubbar har mycket att vinna på samarbeten av det här slaget – uppmanar både andra privatinstruktörer och andra klubbar att göra detsamma!

 

För ett par år sedan skrev jag en kandidatuppsats där ideellt engagemang inom brukshundklubben utgjorde huvudtemat. En av slutsatserna var att om det är roligt och smidigt att engagera sig i sin klubb så ökar chansen för att den kompetens som finns utnyttjas och sprids bland medlemmarna. Är övertygad om att arbetsglädjen och "trevlighetsfaktorn" är de viktigaste nycklarna för att värna om det ideella engagemanget och klubbarnas framtid.


Idag har vi haft avslutning för studiecirkeln ”Härliga hundar”. Samtliga deltagare har varit mycket engagerade och uppvisat stora talanger som hundtränare.  Tack till er för fem härliga eftermiddagar tillsammans och tack Marie Lempe för ett väldigt trevligt och givande samarbete i cirkelledarrollen!



  

Richard och Ruffe har hittat varandra.


I-or tycker att arbetsuppgifterna som cirkelledare är utmärkta - träna, leka, kela!


 

Lille Ruffe börjar komma väl in i rollen, här tillsammans med Hanna på väg från dagens träning som bestod av en blandning av rallylydnad och agility. Deltagarna har bland annat hunnit lära Ruffe att gå igenom tunneln.  


Om jag hade hunnit ha framme kameran under själva träningen hade det blivit många roliga bilder. Eventuella besökare på Travet fick se en annorlunda syn - på självaste travbanan kom I-or som häst (läs åsna) med Richard som kusk. Detta gav många skratt och dessutom fick den gode I-or lite konditionsträning på köpet!


En annan sak som säkerligen har gett upphov till många skratt är Postkodmiljonärens miljonregn över Halmstad. En nära väns mamma, en klasskompis från gymnasiet och en gammal klubbkompis är numera nyblivna miljonärer. Riktigt roligt då dessa tre dessutom känns som väldigt värdiga vinnare!


Slutligen ett dagsfärskt foto från hagen:


      


 
 
Ingen bild

Husbonn

13 maj 2009 14:15

Ja, I-or han har skött sitt arbete med en mogen och seriös inställning,och vill verkligen tas på allvar, till skillnad på sånt "hopp o lek" som han och jag sysslar med.

 
Veronica & Basta

Veronica & Basta

13 maj 2009 19:18

Mogen och seriös....? Som i att leka travhäst på arbetstid? :-)

Vilken bra lösning du gjort på ideell/näringsverksamhet förhållandet! Och underbart med en klubb som välkomnar förslaget och kan gå till beslut så snabbt! Blir intresserad av att läsa din kandidatuppsats, är det möjligt? Tror man kan ha nytta av den i styrelsearbete, en hjälp att lägga energin på rätt sätt.

http://www.svekhult.com/hundia

 
Ingen bild

Jenny

13 maj 2009 20:37

Bara roligt om uppsatsen kommer till nytta någonstans - du finner den på följande länk:

https://dspace.hh.se/dspace/bitstream/2082/903/1/c_uppsats_sbk.pdf

Varning för lite torr läsning, ett tips är att hoppa över metodkapitlet;-)



 
Lina

Lina

14 maj 2009 11:04

Jag blev helt fashinerad över bilden där Ruffe står brevid Richard, kelpievalpen ser ju alldeles sansad och helt o-studsig ut! Och vad stor han är. Hur hög är han? Lilla snigel har jag inte mätt på ett tag, men hon är forfarande i ganska försynt storlek. Hon är mest muskler och ben. Ska testa Standardt nu, kvinnan i affären tyckte jag skulle ta Normal men sen såg jag att det är till för unghundar som har lätt att "lägga på sig", så det blir nog Extran när jag köper stor säck, fast den hade 21 % fett, vet inte om det är mycket?

Snigelpuss från Rut och kram från Lina

http://www.igelsnigel.se

 
Rut

Rut

15 maj 2009 18:58

http://img2.timeinc.net/people/i/2007/specials/halloween/dogs/dog_deer.jpg ett litet tips från syrran! Hihihi. Önska den av I-or i midsommarpresent.

http://www.igelsnigel.se

 
Ingen bild

Jenny

17 maj 2009 12:19

Nu har vi mätt det "lilla" odjuret och han är faktiskt hela 52-53 cm hög(!) Till och med jag inser nu att han inte är så liten längre...:-) Dock är han rätt "spinkig", inte alls så kraftig och tjockhuvad som I-or. Tilläggas bör att manken heller inte är hans högsta punkt på rygglinjen pga de extremt långa bakbenen...:-)

Angående att han ser sansad ut på jobbet så gäller det att publicera rätt bilder...:-) Överlag är han faktiskt duktig, men pussattacker inträffar med jämna mellanrum!

Kostymen är klockren!!!:-) I-or hälsar att han ska se vad potrmonän tillåter...

 
Pia

Pia

17 maj 2009 18:54

Vilken bra idé! Kul att de nappade på nya klubben - för din del blir det ju ett perfekt sätt att kunna kombinera det egna företagandet och samtidigt kunna göra en ideell insats för klubben. Tror det är ett framgångsrecept!

http://www.heldesjo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards