Direktlänk till inlägg 10 februari 2009

I-or bloggar: Apreaktioner och bokrecensioner

Av Jenny Wibäck - 10 februari 2009 21:26

 

Då var det tisdag och även om det börjar gå mot ljusare tider så hinner jag knappt umgås med aporna i dagsljus numera. Är inte glad i den halländska vintern eftersom jag inte gillar att smutsa ner kostymen i onödan. Precis innan vi går och lägger oss brukar vi hundar släppas ut i trädgården för sista toalettbesöket för natten. Om det är gyttjigt och eländigt på gräsmattan har jag ibland valt att, helt sonika, vandra över trädäcket för att längst bort i hörnet försiktigt lyfta benet i riktning mot gräsmattan. När apan med den ljusaste rösten ser mig har jag dock insett att det kan vara fiffigare att välja ett annat alternativ. Hon blir så väldans arg av någon anledning. Överreaktion, om jag får uttrycka min åsikt, och det får jag. Lite änglapink har väl aldrig skadat någon?

 

Har under en längre tid lyckats lura Matte genom att målmedvetet spatsera iväg över trädäcket mot utgången till gräsmattan. Precis när Matte tror att jag entrar gräset så befinner jag mig i döda vinkeln. Vis som jag är, passar jag då på att smyga längs husväggen tillbaka mot trappan. Matte stannar nuförtiden ofta kvar på trappan för att kolla att Mulen kommer ihåg att kissa, så jag måste alltså röra mig smidigt som en iller. Väl på plats under trappan har jag lyft på benet, för att därefter avancera tillbaka samma väg jag kom. Konceptet funkade bra ända till häromdagen då Matte kom på mig. Oj, så irriterad hon blev, men det var det värt. Dels för att jag åtskilliga kvällar har sluppit kyla ner mina tassar och dels för att det alltid är roligt att överlista en apa – speciellt i det ögonblicket då den inser sitt underläge.

 

Över från lurendrejeri till litteratur; passar på att läsa en hel del den här tiden på året. Vill idag rekommendera följande bok:

  

Författaren är, liksom undertecknad, hund. Alltid roligt att ta del av tankar och reflektioner från likasinnade. Dessutom delar Boy, som han heter, många av mina grundläggande värderingar och han skriver ytterst underhållande.  Jag har ibland skrattat så att jag har varit på väg att trilla ur fåtöljen. Boys roliga formuleringar och fräcka jargong inspirerade till framtida bloggar. Känns skönt att få ta del av andras klokhet och inte bara ge hela tiden. Boken rekommenderas till alla. Stort tack till Ingela och Göte för att ni lånade ut boken till mig.

 

För att inte aporna ska bli understimulerade när jag sitter och läser har jag försett dem med varsin egen bok:

 

En bra bok till Husse så att han blir visare när det gäller fria följet. (Tur att jag har en ängels tålamod)

 

Eftersom Matte fortfarande inte kan klockan tycket jag att denna bok kunde passa bra. Vet inte om det är lönt egentligen, men – som ett klokt ordspråk lyder - bättre den sträng som brast än att aldrig spänna en båge.

Eller nå´t.

 

Tant Brun läser helst serietidningar. Speciellt Bamse eftersom hon gillar Husmusen. Vad gäller Mulen så ger jag honom böcker jag inte gillar, så tuggar han sönder dom för mig.

 

Hejdå.

 
 
Lina

Lina

13 februari 2009 09:19

Rut hälsar till I-or att man får kissa PÅ trallen, om man vill.

Matte tycker dock inte att det borde vara så läskigt för en modig kelpie att gå en meter till och hoppa den två decimeter höga kanten ner på gräset. Argumentet att det är snö både uppe och nere håller inte. Jag såg att det var kiss däruppe innan snön kom.

http://www.igelsnigel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny Wibäck - 9 februari 2010 11:49

Utmaningen från I-or är antagen   Välkommen till vår nya blogg "HUNDra ord" som finns på vår hemsida! ...

Av Jenny Wibäck - 8 februari 2010 17:39


  Knappt hade vi hunnit lämna tillbaka ett par extra apögon till dess rättmätige ägare, förrän någon annan glömde sina... Återfås mot beskrivning.   Tack för alla grattisar, de får  svansen att vifta. Extra tack till Fia för  praktiskt samordn...

Av Jenny Wibäck - 7 februari 2010 23:12

   Då är man inte vem som helst längre - jag har blivit champinjon!  Efter ett par uppvärmningstävlingar fixade vi detta på tre raka och jag säger som Henke Larsson - "Njaee, jag é helnöjd". Å Apornas och mina egna vägnar vill jag inledning...

Av Jenny Wibäck - 2 februari 2010 11:21

Först och främst vill Fredrik och I-or TACKA för alla "grattisar"!   23/2 bjöd på fler tävlingsframgångar: Sussie och groenendaeltiken Himbi som tränar här fixade sin uppflyttning till lydnadsklass tre! Stort grattis!!!   Under helgen som gic...

Av Jenny Wibäck - 24 januari 2010 10:29

   Ja, det är lika bra att komma till sak direkt. Igår genomförde jag och min apa årets första lydnadstävling - och hej vad det gick. Vi fick ihop PB på 283,5 poäng och det andra förstapriset är nu i hamn. Vet inte om det egentligen var lite dum...

Ovido - Quiz & Flashcards